Blog

KUTYACIPŐ= DIVATHÓBORT?

2022.10.27 00:59
KUTYACIPŐ= DIVATHÓBORT?

KUTYACIPŐ = DIVATHÓBORT?  

Igen és nem.  

A kutya párnázott talpa védi a csontokat, szigetel, segít egyenetlen talajon mozogni. Általában tökéletesen elég, nem kell semmi rá. Mindig figyelj rá, hogy ne legyen sérült, gyulladt, mert komoly problémák léphetnek fel. (Ha a kutya sokat mozog egyenetlen, rossz talajon, érzéketlenebbé válik a talpa. A lakásban tartott kutyáknak nyilvánvalóan érzékenyebb a tappancsa.) 

MIKOR HASZNOS ?  

 • Ha olyan helyen élsz, ahol forró a nyár, hideg tél, forró beton/homok, sózott utak és jég van  
 • Gyakran túrázol, éles kövek, tüskés növények között. Megéri beszerezni egy jó minőségű, speciális cipőt (nem lesz olcsó, de megéri) 
 • Idősebb, vagy mozgásszervi problémás kutyának. A nem csúszós cipő megelőzi az elesést, jobb lesz a kutyus egyensúlya, ismét tud mozogni   
 • Benti használatra a csúszásgátló talpú zokni ajánlott. Lehet idős, mozgásszervi problémás, vagy csak a nagyon csúszós (kő, márvány, padló) felületen mozgó kutyusoknak is. 

MIKOR NEM AJÁNLOTT? 

 • Ha nem élsz nagyon hideg/meleg helyen 
 • Ha nem túráztok sokat nehéz talajon 
 • Ha a kutyád nem viseli el 
 • Rosszul illeszkedik, feltöri a mancsát.  

MILYEN CIPŐT VÁLASSZAK? 

Először döntsd el, főleg mikor és hol akarod használni. 

 • Mivel a kutya főleg a talpán izzad, nyáron mindenképpen könnyű, tartós, lélegző anyagból készült cipőt válassz, amibe nem izzad bele a mancsa. Anyaga hasonlít a te edzőcipőd, futócipőd anyagához. Ez mérsékelten vízálló, de jól szellőző anyag. Megvédi a kutyusodat a forró betonon való sétáknál, a mancs leégésétől. 
 • Télre bélelt cipő lenne ideális, hogy ne hüljön ki a mancsa. A nagyon szellőző, illetve nagyon műanyag cipőben még jobban fog fázni. A talpa mindenképpen legyen recés, jól tapadó. Ez télen, jeges, csúszós felületen nagyon fontos, különben sokkal rosszabbat teszel vele, mintha cipő nélkül sétálnátok! Ha nem nagyon hosszú túrákra mentek, jó a kevésbé szellőző anyag is. 
 • Téli hosszú túrákhoz mindenképpen kiváló minőségű, speciális túracipőket válassz!  

HOGYAN VÁLASSZAK? 

Fontos a megfelelő méret! Állítsd a padlóra, kemény talajra a kutyád, tegyél alá egy papírt. Mind a négy lábát terhelje. Ilyenkor a mancsa szétterül, mint járás közben. Rajzold körbe a mancsát, a körmét is rajzold bele. Mérd le a mancs hosszát és a szélességét. Nézd meg a mérettáblázatban a pontos méretet. Minden gyártó eltérő méreteket gyárt, tehát ellenőrizd! 

Legyen állítható a cipő bősége. Ez megkönnyíti a felvételét, és jobban fog illeszkedni. Ideálisan két tépőzár a jó. A talpa legyen vízálló, nem csúszós talp. Anyaga tartós, hajlékony, könnyű. Kézzel vagy mosógéppel mosható. A kézi mosás ajánlott, mivel a mosógépben megtörik az anyag, és hamarabb veszíteni fog a vízállóságából. Ha főleg téli, nyári városi sétákra használnád a cipőt, válassz “all season”, vagyis 4 évszakos modellt. 

HOGYAN SZOKTASSAM HOZZÁ A KUTYÁM? 

Biztos lehetsz benne, hogy először utálni fogja! Ám a (nagyon) sok jutifalat, és a türelem csodákra képes!  

Először tedd le a padlóra a cipőket, hadd szagolgassa 1-2 napig. Tegyél jutifalatokat a cipőbe, így pozitívan fog rá gondolni. Először a két mellső mancsára húzd fel pár percre, majd hagyd pár lépést tenni benne. A földre helyezett jutifalatig való pár lépés nagyon motiváló lehet!!  Naponta gyakoroljátok a sétát kb. 20 percig. Ez alatt a cipő be is törik, a kutyus lábára fog idomulni. 

Minden kutyus más. Van, aki 1-2 alkalom után már remekül sétál a kis cipőcskéiben. Ha úgy gondolod, hasznos lenne számára a cipő, érdemes beszerezned egyet! 

 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.