Blog

MEZÍTLÁB A BETONON, AVAGY NYÁRI KUTYACIPŐ ?

2023.05.08 15:41
MEZÍTLÁB A BETONON, AVAGY NYÁRI KUTYACIPŐ ?

El tudod képzelni, hogy nyáron mezítláb járj a forró betonon, vagy homokon? Nem? És a kutyád hagynád?

Miért kell nyáron cipő a kutyának? El tudod képzelni, hogy nyáron mezítláb járj a forró betonon, vagy homokon? Nem? Hát ezért...! 

A kutya párnázott talpa védi a csontokat, szigetel, segít egyenetlen talajon mozogni. Általában tökéletesen elég, nem kell semmi védelem rá. Mindig figyelj, hogy ne legyen sérült, gyulladt, mert komoly problémák léphetnek fel. (Ha a kutya sokat mozog egyenetlen, rossz talajon, érzéketlenebbé válik a talpa. A lakásban tartott kutyáknak nyilvánvalóan érzékenyebb a tappancsa.) 

Bár a kutyák mancsa nagyon ellenálló, de nem extrém hőmérsékletek elviselésére tervezték! A nyári hőségben égetően felmelegedett járdák, utak, homok, de még a közvetlen napsütésnek kitett föld is meg tudja égetni kutyád mancsait. 

Több tényezőtől függ, hogy kedvencednek kell-e cipő nyáron: állandó a hőség, ahol éltek, a sétaútvonal beton úton vezet, vagy füvön/ földön sétáltok. 

A kutya fajtája, mérete, kora nem befolyásolja, hogy kell-e neki cipő. 

A cipőválasztásnál fordíts figyelmet a következőkre: 

A cipő talpa legyen masszív, ne forrósodjon át, csúszásmentes talp legyen, könnyű és lélegző anyagból, hogy ne fülledjen be a mancs, könnyen fel és levehető legyen. 

Mivel a kutya főleg a talpán izzad, nyáron mindenképpen könnyű, tartós, lélegző anyagból készült cipőt válassz, amibe nem izzad bele a mancsa. Anyaga hasonlít a te edzőcipőd, futócipőd anyagához. Ez mérsékelten vízálló, de jól szellőző anyag. Megvédi a kutyusodat a forró betonon való sétáknál, a mancs leégésétől. 

HOGYAN SZOKTASSAM HOZZÁ A KUTYÁM? 

Biztos lehetsz benne, hogy először utálni fogja! Ám a (nagyon) sok jutifalat, és a türelem csodákra képes!  

Először tedd le a padlóra a cipőket, hadd szagolgassa 1-2 napig. Tegyél jutifalatokat a cipőbe, így pozitívan fog rá gondolni. Először a két mellső mancsára húzd fel pár percre, majd hagyd pár lépést tenni benne. A földre helyezett jutifalatig való pár lépés nagyon motiváló lehet!!  Naponta gyakoroljátok a sétát kb. 20 percig. Ez alatt a cipő be is törik, a kutyus lábára fog idomulni. 

Minden kutyus más. Van, aki 1-2 alkalom után már remekül sétál a kis cipőcskéiben. Ha úgy gondolod, hasznos lenne számára a cipő, érdemes beszerezned egyet! 

Ha nem szeretnél kutyádnak cipőt venni, de a nyári sétákon forró talajon vezet az utatok, időzítsd a sétákat a hűvös időszakokra, illetve kerüld a forró talajt, hogy védd négylábú barátod mancsait. 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.