Blog

Nyakörv vagy hám?

2022.02.06 13:35
Nyakörv vagy hám?

Nyakörv vagy hám? Örök dilemma... Mindegyikre vannak érvek és ellenérvek.Nézzük sorban!

Nyakörv.Ez a legelterjedtebb eszköz.Mivel a nyak alján helyezkedik el,nehéz vele finoman kommunikálni a kutyával.A kölyökkutya a folytonos húzás miatt fullad,köhög,kellemetlen érzés neki.A megfelelő méretű nyakörv akkor jó választás,ha már a kutyus szépen sétál láb mellett.Ha túl laza,a kutya könnyen ki tud belőle bújni.Ez különösen a városi sétáknál lehet veszélyes!

A retriever póráz egy nagyon jó eszköz lehet!ha megfeleően rögzítjük,egyszerű,de hatékony,és a kutyának sem okoz fájdalmat,viszont könnyedén irányítható vele.Hátránya,hogy fix hosszúságú,messzire nem mehet a kutya vele.5-6 hónapos kor előtt ne használjuk!

Hám. Rendkívül kényelmes viselet,de nem trenírozásra tervezték.A városban,lakásban tartott kis kutyáknál nagyon gyakori a használata.Ha a kuty anagyon húz,egyszerűbb visszatartani vele,nem is okoz fájdalmat neki.Viszont pont e miatt nehezebb is féken tartani vele... Mindenképpen javasolt kistestű kutyákhoz,légzőszervi problémákkal rendelkező ebekhez,mert nem szorítja el a légcsövet,nem okoz sérülést.

Ha bizonytalan vagy,mit használj,érdemes kutyatréner segítségét kérni! A Tarkakutyaboltban főleg kistestű kutyáknak találhatsz termékeket,így mi főleg hámokat forgalmazunk.

"Közkeletű hiedelem, hogy a kutyák utálják a pórázt. Ez tévedés, a kutyák azt gondolják, hogy a póráz az összetartozás és a szeretet jelképe, összeköti őket imádott gazdájukkal, és ilyen összekötött állapotban ők ketten egyetlen hatalmas és erős csapatot alkotnak. Ilyenkor övék a világ.A kutyák gyógyíthatatlan emberszeretettel születnek.Ha valaki igazán nagy örömet akar szerezni egy állatnak, vegyen magához egy menhelyi kutyát. Nagyon nagy szeretetjutalomban lesz része. "  
(Csányi Vilmos)

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.