Blog

MIRE JÓ A TÜZELŐBUGYI A KUTYÁMNAK?

2023.10.23 19:08
MIRE JÓ A TÜZELŐBUGYI A KUTYÁMNAK?

NEKED IS LÁNY KUTYÁD VAN? Olvass tovább, neked szól ez a cikk!

Sok lakásban tartott lánykutyust nem ivartalaníttat a gazdi.
Ennek több oka is lehet: nem akarja, veszélyes lenne a műtét (kistestű kutyáknál az altatás veszélyes lehet), tenyészteni szeretné, stb.
Mivel a kutyák évente kétszer kb. három hétig tüzelnek, ez némi kellemetlenséggel jár a benti kutyáknál.
A tüzelés jelzés a fiú kutyák számára, hogy itt az idő udvarolni! Ilyenkor a lány kutyák is érzékenyebbek lesznek. Pecsételgető vérzés kezdődik. Magukat is sűrűn tisztogatják, de ettől még a padlón, kanapén, stb. ott lesz a folt. Ezt a gazdinak kell feltakarítani. Erre a problémára megoldás a tüzelő bugyi
 
Alapjában két típusa van: eldobható, és újra használható. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.
Az eldobható bugyi a babák pelenkájához hasonló anyagból készült. Egyszerű a használata, viszont gyakrabban kell cserélni, így összességében több pénzbe kerül. Ha szeretnéd óvni a környezetet, gondolj rá, hogy az eldobható tüzelőbugyikkal több szemetet is termelsz!
Az újra használható tüzelőbugyi puha anyagból készül, mosógépben, vagy kézzel mosható. Kevesebbet fogsz rá költeni, mivel csak egyszer kell megvenned, nem termelsz szemetet vele, de több időt fogsz fordítani a mosásra.
A TARKAKUTYABOLT webáruházban az újra használható kivitelt áruljuk. Több méretben, színben, és fazonban kapható, hogy megtaláld, ami neked és kutyusodnak is a legjobban megfelel!
A zsinórral állítható kisnadrág, vagy tépőzáras, pelenka szerű nadrág, betehető tisztasági betéttel, vagy a nélkül, tisztán tartja a kutyust, a lakást, és akár az autódat is! A nadrágban a megfelelő helyen vagy kialakított rész van a cserélhető betétek számára, vagy vastagabb, de lélegző, jó nedvszívó anyagbó készült, mely nem fogja kidörzsölni a kutyus bőrét
Mivel a kutyáknál inkább csak cseppekről beszélünk, ez megfelelő védelmet fog nyújtani.
Természetesen, a "kisebb/nagyobb dolgok" intézéséhez pár óránként ki kell vinned a kutyát sétálni, és ilyenkor le kell venni a nadrágot!
A nadrágok puha anyagból készülnek, gumis derékkal, jól illeszkednek a lábakra is. A gumis derék, vagy tépőzár biztosítja, hogy a különböző alkatú kutyusokra is rá lehessen igazaítani a tüzelőbugyit. Külön nyílás szolgál a farok kivezetésére. A kutyák könnyen megszokják, nem zavarja őket a mozgásban.
Az idősebb, beteg, vagy inkontinens lány kutyáknak is hasznos ruhadarab. Engedjük kedvencünket méltósággal megöregedni! Egész életében vigyázott, szobatiszta volt, most számára is kellemetlen az inkontinencia.
Utazáskor néhány kutya túl izgatott lesz. Nem mindíg tudják kontrollálni magukat, vagy egyszerűen nincs lehetőség rendszeresen kivinni a kutyát. Ilyenkor is nagyszerűen használható a bugyi.
Mosható, bármikor ismét használható, és ráadásul nagyon cuki! 
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.