Blog

5 + 1 ÉRV A KUTYARUHA MELLETT

2024.04.01 16:48
5 + 1 ÉRV A KUTYARUHA MELLETT

KELL-E A KUTYÁNAK RUHA? Olvasd el a mellette szóló érveket!

Ez legalább olyan megosztó téma, mint a “Mit adjunk a kutyának enni?” téma! Az ellenzők, és a pártolók is fel tudnak sorolni számtalan okot mellette, és ellene is. 

A vélemények megoszlása szerint 4 féle gazdi hozzáállás van:  mindíg viseljen ruhát a kutyám,  soha nem adok rá ruhát,  alkalmanként rendben van, csak nagy hidegben kell ruha egy kutyának. 

A kutyaruha nem csak divat! 

Habár a kutyáknak van bundája, de sok esetben hasznos a kutyaruha: nemcsak jól néz ki, de elősegíti a jobb egészség megőrzését, tisztán tartja a kutyát és a lakást, és biztonságot nyújt kutyusnak, és gazdinak egyaránt. 

Lássuk hát az 5+1 érvet! 

   1Komfortosan fogja érezni magát a kutyád télen, nyáron: 

Ha olyan helyen laksz, ahol hideg a tél, és forró a nyár, kell egy plusz réteg, ami télen melegen, nyáron hűvösen tartja a kutyádat. 

A kis termetű, vagy rövidszőrű kutyák jobban fáznak, mint nagytestű, nagy bundájú társaik. Ők télen akár a meleg lakásban is képesek dideregni! 

A nagybundájú kutyusok viszont forró nyári időben túlhevülhetnek. Nekik egy hűtőpóló is jól eshet ekkor. 


    2. Idősebb, vagy egészségügyi problémákkal élő kutyáknak: 

Idősebb kutyusoknál sokszor alakul ki izületi gyulladás. Őket mindenképpen melegen kell tartani. A Cushing-betegség is gyakori a szenior kutyáknál. Pajzsmirigy betegség, vagy bőrbetegség is járhat szőrvesztéssel. Ilyenkor mindenképpen kell kutyusodnak egy védőréteg télen a hideg, nyáron az UV sugárzás ellen. 

Egyre több kutya szenved pollenallergiában. A séta közben a kutya szőrére került irritáló pollen mennyiségét lehet csökkenteni, ha vékony, napvédő pólót használsz! (Így a lakásba is kevesebb irritáló anyag fog bekerülni.) 

   3. Védi a kutya bőrét: 

A napi séta alkalmával esőben, hóban is menni kell. Egy réteg megfelelő kutyaruha megvéd a sártól, kosztól, vagy akár a káros UV sugárzástól. Erre jók a különböző kutyakabátok, kutyapulcsik, kutya esőkabátok, a kutyáknak való fényvédő pólók, és akár egy kutyasapka is! 

Az élősködők elleni védelmet a meleg telek miatt sajnos egész évben folytatni kell! Egy megfelelően megválasztott kutyapulóver, vagy melegebb időben egy póló, füves, fás területen tett séták alkalmával fizikálisan is véd a szúnyogoktól, bolhától, kullancstól, de akár a portól is. Természetesen nem helyettesíti a szokásos élősködők elleni védekezést! Mindenképpen használj élősködőktől védő tablettát, nyakörvet, vagy cseppeket! 

    4. Tisztábban tartja séta alatt a kutyát: 

Nemcsak a séta közben a kutyád hasára ragadt koszt, sarat, egyéb szennyeződést tudod egy mozdulattal, a ruha levételével eltávolítani, de a felesleges szőr is rajta marad, kevesebb fog a lakásban szétszóródni. Így tisztán tarthatod a kutyát és a lakást is! 

    5. Biztonságot ad: 

Esti, vagy rossz látási viszonyok közötti séta alkalmával a fényvisszaverő csíkkal ellátott ruhák láthatóvá teszik kutyádat a biciklisek, autósok, vagy éppen a gyalogosok számára. Így sok baleset megelőzhető. 

 Ha véletlenül elkószálna kutyád egy ilyen séta alkalmával, sokkal egyszerűbb lesz megtalálni! 


    És a plusz 1: védő kutyaruhák (kutyacipő, és mentőmellény)

A kutyacipő nagyon hasznos, ha gyakran sétáltok, túráztok jeges, köves talajon.  Nyáron a forró beton, utcán elszórt üvegszilánk mind mind felsértheti az érzékeny tappancsokat, és nehezen gyógyuló sebek alakulhatnak ki. 

Idősebb, nehezen mozgó kutyáknak a lakásban is hasznos egy csúszásmentes kutyacipő, így könnyebben tudnak mozogni. 

Sokan viszik magukkal kutyusukat vízparti nyaralásra. Ha hosszabb időt töltesz víz mellett, netán kajakozni, csónakázni viszed magaddal négylábú társadat, mindenképpen ajánlott egy kutya mentőmellény beszerzése.  

Bár a kutyák általában tudnak úszni, de nem mindegyik szeret, és nem is egyforma jó úszók. Egy kistestű kutyus sokkal előbb kifárad, egy rövid orrú kutya nehezen fog levegőt kapni, esetleg a súlyelosztása miatt nehezen úszik, a vékony testű fajtát pedig nem fogja a víz megfelelően fenntartani a víz felszínén. 

A kutyaruha tehát nemcsak divatcikk: egészségesen, biztonságban tartja a kutyusodat!  

Mindig válassz a kutyád speciális szükségleteinek (fajta, méret, kor) megfelelő, kényelmes kutyaruhát! Így nemcsak jól fog kinézni, de mindig jól is fogja érezni magát! 

Bár sok kutya nincs oda az öltöztetésért, de mindenképpen élvezni fogja a gazdi figyelmét öltöztetéskor! 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.