Blog

HÁNYSZOR MOSSUK A KUTYARUHÁT?

2023.01.31 18:59
HÁNYSZOR MOSSUK A KUTYARUHÁT?

HÁNYSZOR MOSSUK A KUTYARUHÁT? 

A jó minőségű kutyaruha nem olcsó mulatság, megéri vigyázni rá! De pontosan hogyan is ? 

A kutyaruha mosás évszak függő. Télen lehet akár kéthetente mosni a ruháit, mert naponta többször öltözteted, piszkos, sáros, vizes, olajfoltos utakon jártok, ami mind felfröcssen  a ruháira. Ősszel, tavasszal elég havonta mosni. Ilyenkor nem fogja feltétlen minden nap hordani a pulcsikat, mellényeket. 

Először is mindig olvasd el a használati utasítást, pont, mintha a saját ruháidat mosnád! 

Mosás előtt ellenőrizd, hogy behúztad-e a cippzárat, begomboltad-e a gombokat. Ha szakadást találsz rajta, feltétlen varrd meg, nehogy mosás közben tovább szakadjon. 

Ha sáros, vagy koszfoltos a ruhácskája, mosás előtt mosd ki belőle. Tegyél egy kis mosószert, szappant, vagy folttisztítót a pecsétre, hagyd rajta pár percet, majd dörzsöld át, és hideg vízzel öblítsd le. 

A KÉZI MOSÁS lenne a legkíméletesebb. Általában nem nagy méretű ruhákról beszélünk, könnyű kézzel is kimosni.  Fontos, hogy 30 fokon mossuk inkább. 

Ha víztaszító, vízhatlan kabátot mosol, csak kézzel tedd! Mosógépben “összetörnek” az anyag szálai, hamarabb elveszti víztaszíttó tulajdonságát. 

Kézi mosásnál 30 perc áztatás elég. Utána öntsük le róla a vizet, majd mégegyszer töltsük tele a lavórt/vödröt vízzel, lötyköljük ki, és utána folyóvíz alatt öblítsük, míg tiszta lesz a víz. 

TIPP: a kutyák bőre érzékeny! Ne használj illatosított, vagy fehérítős mosószert. A legjobb a babamosópor,  vagy az érzékeny bőrre való mosószer. Van speciálisan kisállatoknak való mosószer is. 

TIPP: mindig levegőn szárítsuk a ruhákat! A szárítógépben nagyon könnyen összemehetnek a ruhák! Ha szárítógépben szeretnéd szárítani, csak levegő/hideg levegő opcióval tedd. 

GÉPI MOSÁS: először áztasd be a 30 percre, hogy kijöjjön a kutyaszőr a ruhákból. Fordítsd ki a ruhácskákat, mielőtt a mosógépbe teszed. 

Használj iIlat és fehérítő mentes mosószert, mint a kézi mosásnál.  

TIPP: ha mosózsákba teszed a mosógépes mosáshoz, a kutyaszőr jobban összegyűlik, egyszerűbb eltávolítani a mosógépből. 

Ha rendszeresen mosol kutyaruhát mosógépben, havi egyszer ajánlott a mosógépet ecettel vagy szódabikarbónával átmosni. 

TIPP: mindig levegőn szárítsuk a ruhákat! A szárítógépben nagyon könnyen összemehetnek a ruhák! Ha szárítógépben szeretnéd szárítani, csak levegő/hideg levegő opcióval tedd. 

PÓRÁZ MOSÁS: 30-60 percre meleg vízben beáztatjuk, majd puha kefével átdőrzsőljük.  Egy régi fogkefe kíválóan alkalmas erre a célra! 

KUTYA TAKARÓ/ÁGY: mosás előtt alaposan porszívózzuk, vagy rázzuk ki, hogy megszabaduljunk a ráragadt kutyaszőr nagy részétől. Az esetleges foltokat távolítsuk el mosás előtt.  

TIPP: ha erősebb szaga van a kutyaruháknak, takarónak, használj szódabikarbónát a mosáshoz. Nemcsak fertőtlenít, de remekül eltávolítja a kellemetlen szagokat. 

Mosás után ellenőrizd a mosógépet, maradt-e benne kutyaszőr, és távolítsd el. 

Ha mosás után még mindig szaga lenne a ruháknak, áztasd szódabikarbónába pár órára, majd öblítsd ki mégegyszer. 

Ha a kutyánkat is tisztán tartjuk, rendszeresen fürdetjük, ápoljuk a szőrét, így nemcsak az egészségét, de közvetve a ruháit is óvjuk! 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.