Blog

MIRE JÓ A FIÚ KUTYAPELUS?

2024.01.29 12:10
MIRE JÓ A FIÚ KUTYAPELUS?

HOGY  MINEK IS KELL FIÚ KUTYÁKNAK PELUS ? Itt megtudhatod!

Manapság sok minden újdonság van kutyaruha témában. Főként a bent, vagy kint-bent tartott kutyák és gazdik életét megkönnyítő újdonságok szaporodnak. Néhányan furcsállják ezeket, de ha te is szembesülsz a cikkben említett a problémákkal, rögtön be fogod látni, hogy milyen hasznos újítások! 

A lány kutyusok számára készült tüzelőbugyi egyértelműen hasznos ruhadarab, és már széles körben ismertek a pozitív tulajdonságai. 

De mi a helyzet a fiú kutyákkal? Nekik miért kell pelus?  

Nos, a fiú pelus igazából egy széles, anyagból készült csík, melyet övszerűen helyezhetünk fel a fiú kutyák derekára, lefedve ezzel a “kényes” területet, mely inkább a hasi részen helyezkedik el náluk. 

MIKOR HASZNOS? 

  • megelőzi a bepisilést  
  • jelölgetés ellen 
  • inkontinencia 
  • mozgási problémás kutyáknál 
  • műtét után 
  • utazáskor 
  • hasi műtéti seb fedésére 

 

Sok idősebb, nehezen mozgó kutyus már nem képes kontrollálni a vizeletét, vagy egyszerűen nem tud időben felkelni, és eljutni a szabadba, hogy elvégezze a dolgát. 

Ugyanígy aműtött, át menetileg mozgásképtelen kutyák is szembesülnek ezzel a problémával. Hasi műtéteknél megelőzi a seb nyalogatását, piszkálását, így ideális esetben nem kell gallért viselnie. 

Lakásban élő fiú kutyusok hajlamosak a területük jelölgetésére, aminek a gazdi nem feltétlenül örül! A pelussal ez is orvosolható!

Utazáskor esetleg izgatottabb lesz a kutyus, és nem tudja visszatartani a vizeletét, vagy nincs lehetőség gyakran kivinni, hogy elvégezze a dolgát. Pelus használatával mind kutyusod, mind te nyugodtabban utazhattok. 

Egyik kutyus sem szeretné összepiszkolni magát, vagy a környezetét, és a gazdi sem szeretné ezt. A kutyapelussal meg tudjuk oldani ezt a problémát. 

HOGY NÉZ KI? 

A fiú kutyapelus egy széles, anyagból készült csík, melyet a kutya derekára kell felhelyezni. 

Puha, lélegző anyagból készült, így nem fogja feldörzsölni a kutyát, és nem fog belefülledni 

Széles tépőzárral záródik a kutya hátán, mely állítható. A nadrág széle gumis, jól záródik, nem fog csöpögni, aminek nem kellene!

A hasán kicsit bővebb a szabása. Ha úgy látod, nem elég a belevarrt nedvszívó betét, beletehetsz plusz betétet is. 

 

ELDOBHATÓ VAGY MOSHATÓ? 

ELDOBHATÓ: kényelmes, könnyű használni, jó nedvszívó. Ellene szól, hogy drága, sok szemét képződik, és nagyon büdös lehet. 

MOSHATÓ: környezetbarát, hiszen nem keletkezik sok szemét. Bár az egyszeri beszerzési ára magasabb, mint az eldobható pelusé, de csak egyszer kell megvenni, így hosszú távon sokkal olcsóbb. Hátránya, hogy rendszeresen mosni kell. 

Mindent összegezve, inkább a mosható felé billen a mérleg! 

 

HASZNÁLATA 

A fiú kutyapelus az önkéntelen pisilés kezelésére hasznos. Ha a kutyus nem tudja kontrollálni a székletét, másfajta pelusra lesz szüksége. Kiskutyák szobatisztaságra neveléséhez ne használjuk, mert nem fogja megtanulni a szobatisztaságot! 

A fiú pelus előnye, hogy annak levétele nélkül is el tudja kinnt intézni a “nagy dolgokat”. 

A gazdi feladata, hogy rendszeresen ellenőrizze a pelus állapotát, és figyelje, mikor kell cserélni. 

Habár fizikailag meggátolja a párzást, de ne csak erre hagyatkozzunk! Ha a kutyus nagyon aktív, és nagyon motivált, le tudja szedni magáról! 

MOSÁS 

Mosásnál a tépőzárat zárjuk be. Kézi, vagy gépi mosást is alkalmazhatunk. A víz legyen meleg.  

Ne használjunk fehérítős mosószert, és illatosított öblítőt a mosás végén, mert rontja a textília vízállóságát, és nem jó a kutyák érzékeny bőrének sem. 

TIPP: mosás előtt áztassuk  ecetes vízbe! Ez fertőtlenít is!

Ne  szárítsuk szárítógépben, mert ez is csökkenti a pelus vízállóságát. 

Mindíg a gazdi feladata, hogy gondoskodjon kutyusa jólétéről, egészségéről, biztonságáról. Ha úgy gondolod, hasznos lehet fiú kutyusodnak a pelus, ne habozz beszerezni!  

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.